Barne- og ungdomsarbeider – fagbrev (har lite praksis)

Kursinformasjon

Ta Barne- og ungdomsarbeider utdannelse hos K2 utdanning (privatist). Du lærer å tilrettelegge aktivitet for å bedre fysisk og psykisk helse hos barn og unge.

Type

Pris

Varighet

Kommentar

Type

Nettundervisning

Pris

kr. 34 000,-

Varighet

2 Semester

Kommentar

Kurssted og tid

Påmelding fortsatt mulig

Innhold/temaer

  • Helse og oppvekst VG1
  • Barne- og ungdomsarbeiderfaget VG2/VG3
  • helsefremmende arbeid
  • kommunikasjon og samhandling
  • yrkesutøvelse

Dette passer for deg som

- har lite eller ingen erfaring fra barnehage/SFO/skole eller miljøarbeid. Vi anbefaler at du på VG2/VG3 skaffer deg praksis i barnehage eller SFO

Gjennomføring

Kurset gjennomføres som klasseromsundervisning eller nettundervisning på kveldstid en kveld i uken over ett år.

I tillegg får du tilgang til nettbaserte verktøy som støtte til undervisningen.

Helse og oppvekst VG1 avsluttes etter første semester, og VG2/VG3 avsluttes etter andre semester.

Ved bruk av nettundervisning kan du følge undervisningen uavhengig av hvor du er fra din egen PC. Undervisning på nett gir muligheter for:

  • Forelesninger live
  • Interaktiv undervisning der du ser og kommuniserer med medstudenter og foreleser
  • Forelesninger i opptak

Se video for hvordan nettundervisning fungerer her.

Digital læringsportal og Office 365

I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 får du student-e-post, Office pakken, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass.

Eksamen

Som deltaker ved K2 er du privatist og tar eksamen i tre programfag og en tverrfaglig på begge nivå. Du skal også ha en vg3 eksamen (praksiskandidat). Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1.februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding. 

Hva må til for å få fagbrev

Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Dersom du har fellesfag fra tidligere, vil du ved å avlegge eksamen på vg1 og vg2, i tillegg til den obligatoriske yrkesteori eksamen, kunne få redusert praksistiden din med opptil 2 år. Det er Eksamenskontoret eller Fagopplæringen i ditt fylke som godkjenner praksis og som arrangerer fagprøven. 

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no.

For mer informasjon klikk her.

Støtteordning

Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Forkunnskaper

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig. Dersom du har behov for å lære mere norsk før du starter på utdanning har vi norskkurs på forskjellig nivå (A1-B2). Språkkursene er digitale med personlig oppfølging fra lærer. Se alle kurs her

Krav til utstyr

Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og eksamen. I tillegg trenger du PC-versjonen av Office eller tilsvarende programmer. Online-versjonen som du får tilgang til som deltaker hos K2, kan ikke benyttes på eksamen da denne krever nettilgang. Se her hva du har tilgang til av nettbaserte ressurser på eksamen.

Praktisk info

Du finner mye informasjon om ofte stilte spørsmål på nettsiden vår under praktisk info.